Perfil de Oriol Torras i Planas

Biografía y CV

Càrrec Actual:
Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana – Gent per Esplugues.

Trajectòria Política:
Sóc simpatitzant d'ERC des de 1992, tot i que no vaig militar-hi formalment fins a l'any 2005. El 2007 vaig ser elegit secretari local de comunicació a la meva Manresa natal i dos anys més tard, alliberat comarcal del Bages. El 2012 vaig formar part de la llista electoral al Parlament de Catalunya i l'any següent vaig ser elegit president de la Comissió Sectorial de Política Lingüística, un càrrec que mantinc fins a l'actualitat; com a conseqüència, també sóc Conseller Nacional del partit. El mateix any 2013, vaig ser escollit Secretari d'Imatge i Comunicació de la Secció Local d'Esplugues de Llobregat. A les eleccions municipals de maig de 2015 em vaig presentar com a cap de llista a Esplugues i vaig ser escollit regidor i portaveu a l'Ajuntament amb un 10,23% del sufragi. Juntament amb l'Hermínia Villena, som ara els regidors dinovè i vintè que ERC ha tingut a Esplugues des de 1931.

Dades de Formació:
2008 – Certificat de Nivell Superior de Valencià (JQDCV) 2005 – Filologia Romànica (nivell de diplomatura) per la Universitat de Barcelona 2004 – CAP - Curs d'Aptitud Pedagògica a la Universitat de Barcelona 2002 – Estudis de Filologia Romànica a la Universitá degli studi dell'aquila (Itàlia) 1996 – Grau Elemental de Música (pla del 66) al Conservatori de Música de Manresa.

Perfil Laboral o Profesional:
Des del 2007 sóc tècnic de normalització lingüística (TNL) al Consorci per a la Normalització Lingüística. Exerceixo de docent al Centre de Normalització Lingüística de Cornellà de Llobregat. Anteriorment al 2007, he treballat en indústria, magatzems, hostaleria, de professor de música, de periodista i de comercial en banca, en el sector immobiliari i en comerç. He format part de diverses formacions musicals al llarg de la vida, tant de música clàssica com de música moderna, com ara l’Escolania i la Capella de Música de Montserrat, la Schola Cantorum S.Sisto, l’Orfeó Català, el grup de rock Orquestra Alternativa, amb el qual val enregistrar dos discs, i la coral Escriny de Santpedor, de la qual vaig ser director durant un breu període. Durant 14 anys, vaig ser col·laborador del diari Regió7, on habitualment publicava crítiques i cròniques musicals. 

Links personalizados

Servicio URL
Informació Seu Electrònica:

Declaraciones de bienes y actividades

Declaración Fecha URL
Declaració de Béns i Activitats 2017 19 de gener de 2018
Declaració de Béns i Activitats 2019