Perfil de Pilar Díaz Romero

Biografia i CV

Neix a Barcelona el 1967 i resideix a Esplugues de Llobregat.

Càrrec sActuals:
Alcaldessa d’Esplugues des del 12 de juny de 2006.

Diputada Provincial des de juliol de 2011 a la Diputació de Barcelona i portaveu del grup PSC. Actualment Diputada Adjunta a l’Àrea de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals.

És vicepresidenta executiva del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola des del març de 2016.

Vocal del Consell d’Administració i vocal de la Junta General de la Xarxa d’Audiovisual Local (XAL).

Representant de l’AMB al Consell de Govern de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans (IERMB).

Trajectòria Política:
Va ser diputada al Parlament de Catalunya del PSC-CpC a les VI i VII legislatures. Fou portaveu d’Universitats i Recerca i de Polítiques de Dones del seu grup parlamentari.

També ha estat vicepresidenta de la Comisión de Modernización y Calidad de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) durant el període 2007-2011 i presidenta de la Comissió Executiva de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans (IERMB).

Actualment és alcaldessa d’Esplugues, on havia estat des del 2003 primera tinent d’Alcaldia i portaveu del Grup Municipal Socialista.

Militant del PSC des de 1983, ha estat membre de les executives de la Federació de l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona i Baix Llobregat. Actualment és membre de la Federació del PSC del Baix Llobregat.

Des de desembre del 2011, membre de l’executiva del PSC, com a secretària nacional, assumint la responsabilitat d’Universitats i Recerca.

Dades de Formació:
Enginyera superior de Telecomunicacions (1990) i doctora enginyera en Telecomunicació (1994) per la Universitat Politècnica de Catalunya, va treballar com a professora associada al Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des del 1991 fins al 1995.

Perfil Laboral o Profesional:
Va treballar com a professora associada al Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des del 1991 fins al 1995.

És professora titular d'universitat des de l'any 1995. Coautora de llibres tècnics per al cicle formatiu de grau superior, ha participat sovint com a ponent en congressos nacionals i internacionals relacionats amb les comunicacions mòbils.

Va rebre el premi Ericsson a la millor tesi doctoral en comunicacions mòbils a Espanya, concedit pel Col•legi Oficial i l'Associació Espanyola d'Enginyers de Telecomunicació. La Universitat Politècnica de Catalunya li va concedir un premi al projecte de final de carrera sobre comunicacions mòbils.

Links personalitzats

Servei URL
Informació Seu Electrònica:

Declaració de Béns i activitats

Declaració Data URL
Declaració de Béns i Activitats 2020
Declaració de Béns i Activitats 2019 12 de juny de 2019
Declaració de Béns i Activitats 2017